Чи можна стверджувати, що об’єм краплі води дорівнює сумі об’ємів усіх молекул з яких складається крапля? Відповідь обгрунтуйте

Вода за звичайних умов являє собою рідину. Рідина складається з молекул. Молекули рідини не розлітаються одна від одної назовсім завдяки міжмолекулярним зв'язкам, але і не перебувають у стані спокою, а  здійснюють коливання вілносно положення рівноваги. Чим більша температура, тим більше теплової енергії і тим сильніше молекули відхиляються від положення рівноваги, зіштовхуючись з сусідніми молекулами. Таким чином, вся сукупність молекул займає більший об'єм, ніж сумарний об'єм усіх молекул.  Інакше кажучи, молекули рідини не упаковані щільно одна до другої, а вібрують постійно.    Доречі, ви помічали, що при нагріванні об'єм рідини збільшується. Це відбувається саме завдяки збільшенню амплітуди вібрацій молекул рідини і збільшенню відстаней між молекулами.

Відповідь:   об’єм краплі води не дорівнює сумі об’ємів усіх молекул з яких складається крапля, об'єм краплі більший. 


Для життя сайту дуже важливі ваші коментарі і вподобайки. Підтримайте, ставте лайк, якщо допоміг. Не зрозуміли - запитуйте, поясню. Потрібна допомога у розв'язанні задач з фізики - пишіть на ivankonosovskiy@gmail.com Допоможу безкоштовно. 

Комментарии